روتین پوست

الفبای مراقبت پوست:

بخش محصولات پوستی در هر فروشگاهی می تواند نظر افراد را به خود جلب کند. انبوهی از کرم ها، شوینده ها، ماسک ها،.. که استفاده از آن ها سردرگم کننده به نظر می شرد. این موضوع که چه نوع پاک کننده ای استفاده کنید تا  این موضوع که چه نوع سرمی برای رفع عارضه های پوست شما مناسب است. در ادامه نکاتی برای داشتن یک روتین پوستی مناسب را در اختیار شما قرار می دهیم.

مراقبت روزانه از پوست و جلوگیری از جوش های غیرمنتظره و یا خشکی های شدید پوست نیازمند یک روتین مراقبت از پوست است که به صورت اصولی با محصولات مناسب پوست انجام شود. ممکن است انتخاب محصولات مناسب کار سختی به نظر برسد (و البته این موضوع ممکن است گیج کننده باشد) اما می توان با شناسایی دغدغه های اصلی پوست خود محصولات مناسب را تهیه کرد.

روتین مراقبت پوستی ساده و ابتدایی:

یک روتین ساده ی پوستی شامل 3 مرحله می باشد: پاکسازی و شستشو ی پوست، استفاده از مرطوب کننده و محافظت از پوست با ضد آفتاب. این مراحل شاید بسیار ساده به نظر برسند، ولی با رعایت و تداوم انجام آن تاثیرات شگفت انگیزی در پوست شما ایجاد می شود. صبح ها، پوست خود را تمیز کنید و سپس از یک کرم مرطوب کننده و یک کرم ضد آفتاب استفده کنید (البته میتوان از محصولاتی استفاده کرد که حاوی مرطوب کننده و ضدآفتاب در کنار یکدیگر باشند). شب ها، پوست خود را شستشو دهید وپاکسازی کنید تا هرگونه آرایش و آلودگی باقی مانده پاک شود و سپس با استفاده از یک مرطوب کننده روتین مراقبتی خود را پایان دهید.

روتین مراقبتی کامل شامل چه مراحلی است؟

شستشو:

فارغ از اینکه پوست شما چه نیازهایی دارد، اولین مرحله در روتین مراقبت پوست باید شستشوی پوست باشد. در روتین صبح، شستشوی پوست برای از بین بردن هر گونه آلودگی و یا سلول های مرده پوستی که در طول شب و خواب بر روی پوست تجمع پیدا کرده است ضروری است. همچنین پاکسازی منافذ پوست یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در نظر داشته باشید. زیرا در این صورت محصولاتی که در مراحل بعد استفاده می شود جذب بهتری داشته و همچنین مانع از مسدود شدن منافذ و ایجاد کمدون و آکنه می شود. درروتین شب، استفاده از یک پاک کننده که بتواند آرایش و هرگونه آلودگی را که درطول روز بر روی پوست تجمع کرده است را پاکسازی کند. این مرحله نیز یکی از مراحل مهم برای جلوگیری از مسدود شدن منافذ در تجمع باکتری ها در آنها و آکنه است، همچنین با استفاده از یک پاک کننده ی آرایش از بزرگ شدن منافذ پوست نیز می توان جلوگیری کرد. بعد از پاک کننده، باید پوست با شوینده ی مناسب پوست شسته شود تا آلودگی ها و بقایای مواد آراشی و ضدآفتاب به صورت کامل از روی پوست پاک شوند.

 

لایه برداری:

بعد از شستشوی پوست نوبت استفاده از ماسک های لایه بردار و تمیز کننده ی پوست می باشد. لایه برداری پوست یک الی دو بار در هفته می تواند انجام شود. با این مرحله منافذ پوست به صورت عمقی پاک می شوند و سلول های مرده ی پوست جدا می شوند.

محصولاتی که دارای AHA و BHA می باشند در این مرحله مورد استفاده قرار می گیرند. AHA (آلفا هیدروکسی اسید) یک اسید محلول در آب کوچک مولکول است که موجب شکستن پیوندهای نگهدارنده ی سلول های مرده پوست در کنار هم می شود. از سوی دیگر، BHA (بتا هیدروکسی اسید) یک اسید محلول در چربی کوچک مولکول است که  می تواند به عمق منافذ پوست نفوذ کند و موجب پاکسازی عمیق منافذ و از بین بردن هر گونه آلودگی و چربی که می تواند موجب ایجاد جوش های سرسیاه و سرسفید شوند، شود. این دو ترکیب هر دو در دسته ی لایه بردارهای شیمیایی طبقه بندی می شوند و برای رفع تکسچر پوست و پاکسازی آن بسیار موثر هستند.

محصولات درمانی:

با توجه به انواع مختلف پوست و عارضه هایی مانند جوش‌های سرسیاه، آکنه، منافذ باز، خشکی و اگزما، پوسته ریزی، لک،.. برای افراد وجود دارد. استفاده از محصولاتی که می‌توانند به طور خاص بر روی این مسائل تأثیر بگذارند و سلامت کلی پوست شما را بهبود بخشند، مهم است.

در این مرحله، از کرم ها، سرم ها، ژل کرم ها، تونر و اسنس که ترکیبات موثر برای هریک از مشکلات پوستی را دارا هستند استفاده می شود.

مرطوب کننده:

پس از انجام مراحل فوق می توان در مرحله ی آخر از مرطوب کننده استفاده کرد. استفاده از مرطوب کننده برای پوست چرب، خشک، و نرمال ضروری است. زیرا این محصول رطوبت پوست را تامین می کند، از آسیب های محیطی به سد دفاعی پوست جلوگیری می کند، در پوست های چرب و مختلط موجب کنترل چربی پوست می شود و به علاوه از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری می کند.

ضدآفتاب:

استفاده از ضدآفتاب آخرین مرحله ی روتین پوستی در روز می باشد. همه ی افراد در تمامی روزهای سال و در هر سنی باید از ضدآفتاب استفاده کنند. میزان کافی ضدآفتاب برابر 1 گرم برای صورت و گردن می باشد که به طور تقریبی معادل طول دو انگشت می باشد. می توان برحسب سلیقه ی شخصی از ضدآفتاب های شیمیایی و یا ضدآفتاب های فیزیکی استفاده کرد.

تفاوت این دو نوع ضدآفتاب، در ماهیت فاکتورهای محافظتی آنها و نحوه ی عملکردشان می باشد.

ضدآفتاب های فیزیکی حاوی فاکتورهایی هستند که نور خورشید را بازتاب می دهند، از سوی دیگر فاکتور های محافظتی شیمیایی ترکیباتی هستند که نور خورشید را به خود جذب می کنند و اشعه های مضر خورشید را خنثی می کنند.

مهمترین توصیه در مراقبت پوست استمرار انجام روتین پوستی می باشد. روتین مراقبتی پوستی باید به صورت روزانه انجام شود تا پوست ما در مسیر رسیدن به پوستی سالم قرار بگیرد.

مهترین محصول پوستی:

انتخاب یک محصول مراقبتی و درمانی کاملا وابسته به هدف شما و نیازهای پوست شما می باشد، مانند کاهش لک پوستی و یا لک های ناشی از آفتاب یا از بین بردن جوش و آکنه، لایه برداری پوست، استفاده از محصولات حاوی ترکیبات ضدچروک و …  این موضوع کاملا وابسته به دغدغه ی درمانی هر فرد در روتین پوستی خود می باشد. به طور مثال افرادی که در شهرهای آلوده سکونت دارند بهتر است  یک آنتی اکسیدان به روتین مراقبتی خود بیافزایند. آنتی اکسیدان ها (مانند ویتامین سی) ترکیباتی هستند که از آسیب رادیکال های آزاد در پوست جلوگیری می کنند تا پوست دچار پیری زودرس نشود. و یا افرادی که دچار جوش های التهابی و یا غیر التهابی می باشند، می توانند از محصولات ضدجوش حاوی سالیسیلیک اسید و یا ترکیبات مشتق ویتامین آ مانند آداپالن، یا ترتینویین استفاده کنند.

همه ی افراد با هر جنسیت و سنی می توانند مراقبت پوستی مورد نیاز خود را با کمترین مراحل شروع کنند و پوستی سالم و شاداب داشته باشند. توصیه ی ما و پزشکان متخصص این است که برای شروع روتین پوستی، با مراحل ساده و ابتدایی مراقبت از پوست را آغاز کنید و به مرور زمان مراحل بیشتری را به روتین خود بیفزایید.